15 maj 2012

"You find no man, at all intellectual, who is willing to leave London. No, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford.”

Hur man bäst sammanfattar de senaste dagarna är för mig en gåta. Intensivt är bara förnamnet, och vi har hunnit med så otroligt mycket under vår London-vistelse att det framstår som fysiskt omöjligt såhär i efterhand. Allt har varit enormt lyckat i alla fall - när det gäller väder såväl som boende, resa och hotell.

Vi anlände till London kring tre på eftermiddagen, luskade reda på rätt tunnelbana och satte av mot hotellet som låg mellan Paddington Station och Hyde Park. Efter att ha checkat in och lastat av väskorna gav vi oss ut i solskenet och spenderade resten av eftermiddagen glassandes i Hyde Park. Middag åt vi på en stor restaurang runt hörnet från hotellet, och sedan flöt vi ut i vår underbara dubbelsäng och slötittade på en bra film.




Klockan 07.30 var vi igång igen, det blev mumsig hotellfrukost och sedan styrde vi kosan mot Piccadilly Circus, Regent och Oxford Street för shopping. Och shopping. Och shopping. Mycket framgångsrika var vi, men framåt 3-tiden kände vi oss färdiga och orkade inte brottas med fler spanjorer/italienare/asiater. Notting Hill blev därför nästa mål, och väl där promenerade vi i solen och njöt på ett italienskt café. Kvällen spenderades i och kring SoHo, där vi bland annat träffade Louise och drack underbart goda fläderdrinkar.





Söndagen hade sightseeing skrivet över hela sig, och under denna dag hann vi med såväl British Museum som Covent Garden, London Eye, Big Ben och ett andra besök i Notting Hill med marknaden på Portobello Road. Efter 8 timmar på gående/stående fot var vi rätt slutkörda, och sista middagen avnjöt vi på en pub en bit från hotellet.



Tåget till Glasgow gick inte förrän vid 15.30, så vi var uppe med tuppen och hann med Camden Town, Victoria & Albert Museum och Harrods innan det var dags att hämta upp väskorna, checka ut och styra mot tågstationen.





Inne på Harrods blev vi attackerade av ett par cupcakes som insisterade på att få följa med oss och förgylla tågresan hem. Så fick det också bli, och resan slutade precis lika fint som den börjat!



2 kommentarer:

  1. hihi Best trip ever, with the best girl ever! så mys vi hade <3

    SvaraRadera
  2. Ni är ju helt odödliga kvinnor! Vilken effektivitet! Impad tjej. Låter som fin dagar iaf. Fint ju :)

    SvaraRadera