25 oktober 2012

Scepticism.

Tack vare Rapports morgonsändning har jag redan fått dagens skratt. Ett av inslagen handlar om att vi svenskar, enligt en undersökning gjord av EF, är bäst i världen på engelska för att inte ha det som modersmål. Det faktum att de tar en undersökning av ett så illa respekterat språkföretag som EF som grund är skrattretande i sig, men fortsättningen blir bara bättre.

När EF:s Sverigechef intervjuas börjar han friskt med att uttala ett engelskt ord (Internet) fel, och när journalisten sedan diskuterar engelska låneord i svenskan fortsätter hon i samma stil och uttalar det på något språk som i alla fall inte är engelska. 

Grädden på moset kommer sedan när två svenskar ska intervjuas på engelska för att visa hur braaa vi är på språket, och Rapport lyckas leta fram de sämsta jäkla engelskspråkiga människor som finns i vårt avlånga land. "Jäss, aj tink wii ar verry gudd att inglish! Bekåååås... wii löörn it...eeh....eeh... ööörli inn skul!"

Jodå, bäst i världen var det va?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


(reportaget om att Georgia state lottar ut ett vapen för att få folk att rösta i presidentvalet är galet i sig, men den diskussionen tar vi en annan gång...)

3 kommentarer:

  1. Haha herregud, vet inte ens vad jag ska säga om detta.. Den där engelskan gör ju en mållös, ska man vara stolt över att vara svensk eller? Shit asså haha

    SvaraRadera
  2. Fast deras fråga var ju lite ironisk , "är vi verkligen så bra?" och sen tar de två människor med dålig engelska.. mest dumt mot dem, för som du skrev på fb är det helt fel åldersgrupp för att ha bra kunskaper :)

    SvaraRadera